Klik venligst
MELLERSTA LÄNET 2021-1-20 KL. 08:04

Oskarshamn förlänger distansundervisning – hög smittspridning

Av Fredrik Svensson

Oskarshamn förlänger distansundervisning – hög smittspridning
Foto: Anders Jönsson

Under tisdagseftermiddagen meddelade smittskyddsläkare Lisa Labbé Sandelin att hon inte förlänger rekommendationen om distansundervisning för alla länets högstadieelever, istället ligger det på varje kommun att fatta beslut. Oskarshamn har valt att förlänga.

OSKARSHAMN. Det tidigare beslutet skulle ha löpt ut på söndag, men nu väljer alltså Oskarshamns kommun att förlänga distansundervisningen för högstadiet och gymnasiet, i första hand fram till 7 februari. För Komvux gäller beslutet till och med 21 februari.

– Beslutet är taget i samråd med smittskyddsläkaren, och det är utifrån den höga smittspridningen i kommunen och för att skolorna ska få bättre möjlighet att minska trängsel, säger bildningschef Lotta Lindgren, i ett pressutskick.

Grundsärskolan, introduktionsprogrammen och gymnasiesärskolan fortsätter att bedriva sin verksamhet på plats i skolans lokaler. Det görs också undantag för elever som av olika anledningar inte kan studera på distans samt för praktiska moment som inte kan skjutas upp.

Folkhälsomyndighetens rekommendation om distansundervisning för gymnasiet gäller till den 24 januari. Myndigheten väntas komma med besked under veckan som kanske kan påverka Oskarshamns kommuns beslut.

– Just när det gällde skolan ville vi inte vänta på det beskedet, det är för många medarbetare och elever som påverkas och jag tycker de kan få några dagar på sig att förbereda sig, säger Lotta Lindgren.

Matlådor för elever som läser på distans fortsätter på samma vis som tidigare.

Läs mer:
Växelvis distansundervisning fortsätter i Vimmerby och Borgholm (2021-1-20)
Hultsfred fortsätter med undervisning på distans en vecka – sedan växelvis (2021-1-20)