Klik venligst
MELLERSTA LÄNET 2021-4-8 KL. 15:03

Oskarshamn: En halv miljon ska satsas på att få unga i arbete – "första jobbet svårast att få"

Av Fredrik Svensson

Oskarshamn: En halv miljon ska satsas på att få unga i arbete –
Foto: Anders Jönsson, Riksdagen, Lokal_Profil/Wikimedia

Regeringen satsar 200 miljoner kronor på att underlätta steget in på arbetsmarknaden för de som förra året avslutade, eller i år ska avsluta, sin gymnasieutbildning. Oskarshamns kommun får 466 000 kronor, “ett välkommet tillskott” menar ordföranden i bildningsnämnden.

OSKARSHAMN. Regeringens satsning ska, som Hela Östra Småland tidigare rapporterat prioritera de som på grund av socioekonomisk utsatthet har svårt att hitta jobb på egen hand.

– För Oskarshamns kommun innebär satsningen att kommunen får 466 000 kronor för att kunna ge ungdomar en sysselsättning. Det är ett välkommet tillskott som kommer innebära att vi kan erbjuda än fler ungdomar en sysselsättning i år, säger Anton Sejnehed (S), ordförande i bildningsnämnden, i ett pressutskick.

Riksdagsledamoten Laila Naraghi (S) menar att det är en chans för många unga kvinnor och män att få viktig arbetslivserfarenhet, testa sina kompetenser och knyta sina första kontakter i arbetslivet.

– Ofta kan det första jobbet vara det som är svårast att få. Därför är det viktigt att stödja ungdomar att få in en första fot på arbetsmarknaden. Vårt mål är full sysselsättning, säger hon i utskicket.

Läs mer:
Extra stöd till kommunerna för jobb till utsatta unga – "mycket välkomna pengar" (2021-3-12)