Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
MELLERSTA LÄNET 2021-6-8 KL. 17:01

Oskarshamn: Bidrag till Bockara Hembygdsförening – ska skapa samlingspunkt för alla

Av Fredrik Svensson

Oskarshamn: Bidrag till Bockara Hembygdsförening – ska skapa samlingspunkt för alla
Bockara Hembygdsförening får bidrag för att utveckla samhället, och skapa en mötesplats. Foto: Upuaut/Wikimedia

Hembygdsföreningen i Bockara kommer att få ett bidrag av Oskarshamns kommun för att utveckla Petter Larsgården till en samlingspunkt för alla åldrar. Ska locka fler till “bussiga Bockarabygden”.

OSKARSHAMN. Bidraget, som är en del av flera liknande insatser i en överenskommelse mellan Socialdemokraterna och Moderaterna i kommunen, är på 308 750 kronor.

– Bockara Hembygdsförening har under flera år arbetat med att utveckla Petter Larsgården till en mötesplats för flera, säger Andreas Erlandsson (S), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressutskick.

– Jag hörde om föreningens planer vid bygdedialogen på orten och det här är en utveckling i linje med hur vi som kommun vill hjälpa till att utveckla våra samhällen i kommunen.

Det finns planer från hembygdsförenings sida för att bland annat rusta upp paviljongen med inredning i form av sittplatser, belysning och högtalaranläggning samt tillgänglighetsanpassning. Föreningen vill också göra aktiviteter för barn.

“Föreningens vision är att stärka känsla av sammanhang och samhörighet för alla åldrar genom att skapa förutsättningar för att ordna evenemang och sammankomster av olika slag exempelvis allsångskvällar, teater, konserter, danser, motionsgympa, loppis med mera”, skriver Oskarshamns kommun i ett pressutskick.

“Bockara Hembygdsförening bidrar till att skapa aktiviteter av olika slag som ökar Oskarshamn och Bockarabygdens attraktivitet vilket även lockar nya invånare till Bussiga Bockarabygden.”

– Det är roligt att kunna hjälpa Bockara Hembygdsförening att nå deras vision, säger Ingela Ottosson (M), förste vice ordförande i kommunstyrelsen.

Beslut om bidraget kommer att tas den 15 juni av kommunstyrelsen, och finansieras genom budgeten för utveckling och bidrag.