Klik venligst
MELLERSTA LÄNET 2021-2-19 KL. 08:18

Mönsterås: Stängning utökas – inga elever på Ljungnässkolan under fredagen

Av Fredrik Svensson

Mönsterås: Stängning utökas – inga elever på Ljungnässkolan under fredagen

Under torsdagen fick eleverna i årskurs 1 och 4 stanna hemma. Nu har stängningen utökats och gäller under fredagen samtliga årskurser. Under sportlovet kommer fritidshemmet i stort sett vara stängt.

MÖNSTERÅS. Det är efter ytterligare fall av covid-19 bland både personal och elever som beslutet att stänga har fattats i samråd med Region Kalmar läns smittskyddsläkare.

Stängningen gäller från och med den 19 februari till och med den 26 februari.

– Anledningen till att Ljungnässkolan nu stänger helt är dels ett ännu mer ansträngt personalläge, och dels att vi under torsdagsförmiddagen fått besked om fler bekräftade fall bland personal även i andra arbetslag. Vi vill undvika att smittan sprids ytterligare, säger Magnus Sjöstedt, skolchef.

Enligt Mönsterås kommun fanns det under torsdagseftermiddagen nio bekräftade fall av covid-19 bland personal. “Av de elever som är frånvarande känner vi till att totalt tre konstaterats smittade under veckan”, skriver kommunen i ett pressutskick.

Fritidshemmen kommer bara att vara öppna för elever vars båda vårdnadshavare jobbar inom samhällsviktig verksamhet och inte har möjlighet att vara hemma.


SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE I MELLERSTA LÄNET

Fler nyheter

MEST LÄSTA MELLERSTA LÄNET

Fler nyheter