Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
MELLERSTA LÄNET 2021-5-28 KL. 09:41

Mönsterås: Kommunen börjar öppna upp – "efterlängtat beslut"

Av Fredrik Svensson

Mönsterås: Kommunen börjar öppna upp –
Foto: Anders Jönsson

Efter att tidvis varit en av de hårdast drabbade kommunerna i länet, ja i hela landet, har Mönsterås nu lagt upp en plan för att öppna upp de kommunala verksamheterna.

MÖNSTERÅS. De regionala rekommendationerna lättar, liksom flera av de nationella. Då planerar Mönsterås kommun för att återigen öppna sådana verksamheter som
huvudbiblioteket i Mönsterås, butiken Hjulet och kommunhusets reception.

De kommunala idrottsanläggningar öppnar för tävlingsverksamhet för barn och unga från
den 1 juni. Eftersom inomhussäsongen är slut för föreningarna öppnar anläggningarna
inomhus först efter sommaren. Omklädningsrummen är fortsatt stängda”, skriver kommunen i ett pressutskick.

På tisdag, den 1 juni, kommer kommunhusets reception att öppna. Men den som vill göra ett besök uppmanas även framöver att boka i förväg då många medarbetare kommer fortsätta jobba hemifrån fram till hösten.

Även huvudbiblioteket i Mönsterås planeras att öppna den 1 juni. Men filialbiblioteken, som ligger i anslutning till grundskolor, öppnar först när eleverna gått på sommarlov.

Butiken Hjulet, som säljer begagnade varor och möbler öppnar den 7 juni.

Öppna förskolan kommer att fortsätta med utomhusaktiviteter fram till det planerade sommaruppehållet. Efter sommarlovet är förhoppningen att öppna verksamheten i lokalerna vid familjecentralen.

Även träffpunkterna öppnas efter sommaren, preliminärt den 1 september.

– Flera av våra kommunala verksamheter har varit stängda sedan före årsskiftet eller längre än så, säger Fredrik Johansson, kommunchef, i ett pressutskick.

– Många har hört av sig till oss och frågat när dessa verksamheter ska öppna, så det här är ett efterlängtat beslut att fatta nu när smittspridningen minskar i länet. Nu ser vi fram emot att kunna välkomna våra medborgare till oss på ett säkert sätt.