Klik venligst
MELLERSTA LÄNET 2021-2-18 KL. 08:03

Covid-19: Tidigare sportlov för årskurs 1 och 4 på Ljungnässkolan i Mönsterås

Av Fredrik Svensson

Covid-19: Tidigare sportlov för årskurs 1 och 4 på Ljungnässkolan i Mönsterås
Foto: Anders Jönsson

Flera fall av smitta och ett ansträngt personalläge gör att Mönsterås kommun väljer att stänga avdelningen Östan på Ljungnässkolan redan i dag, torsdag 18 februari.

MÖNSTERÅS. Det innebär att elever i årskurs 1 och årskurs 4 får sportlov två skoldagar tidigare än planerat. Beslutet om stängning är fattat efter dialog med Region Kalmar läns smittskyddsenhet.

– Att stänga skolan för de här årskurserna är en absolut sista utväg, men vid frånvaro i den här omfattningen har vi tyvärr inte vikarier eller annan personal att ta in och då kan vi inte bedriva undervisningen på ett bra sätt, säger Magnus Sjöstedt, skolchef i ett pressutskick.

– Nu när vi dessutom fått besked om flera smittade medarbetare behöver vi också stänga för att förhindra att smittan sprids bland skolans personal och elever.

I nuläget finns fem bekräftade fall av covid-19 bland personal, främst koncentrerat till ett
arbetslag, samt ett par fall bland elever. Enligt Mönsterås kommun är en tredjedel av personalen på Ljungnässkolan sjuk av olika anledningar eller hemma för vård av barn.

Östans fritidshem är öppet för elever i årskurs 1 och 4 vars vårdnadshavare jobbar inom
samhällsviktig verksamhet och inte har möjlighet att vara hemma. Elever i övriga årskurser på Ljungnässkolan kan komma till skolan och fritids som vanligt.


SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE I MELLERSTA LÄNET

Fler nyheter

MEST LÄSTA MELLERSTA LÄNET

Fler nyheter