Klik venligst
MELLERSTA LÄNET 2021-3-3 KL. 07:48

Covid-19: Mönsterås stänger sporthallar, idrottsanläggningar och fritidsgårdar – "kraftiga åtgärder"

Av Fredrik Svensson

Covid-19: Mönsterås stänger sporthallar, idrottsanläggningar och fritidsgårdar –
För att stoppa spridningen av covid-19 har Mönsterås kommun stängt idrottshallarna. Foto: Erich Westendarp/Pixabay

Efter beskedet att Mönsterås kommun håller en grundskola stängd på grund av hög spridning av covid-19 kommer nu ytterligare åtgärder för att försöka minska smittan. Sporthallar, idrottsanläggningar och fritidsgårdar stängs för alla åldrar.

MÖNSTERÅS. Under gårdagen kom beskedet att Ljungnässkolan håller stängt ytterligare en vecka. Ett 50-tal elever och lärare ska ha varit sjuka i covid-19. Men smittan begränsas inte till skolan, och kommunen har beslutat ta till fler åtgärder.

“De senaste veckorna har antalet konstaterade fall av covid-19 i Kalmar län och Mönsterås
kommun ökat. Därför vidtar vi nu kraftiga åtgärder för att minska risken för smittspridning”, skriver kommunen i ett pressutskick.

Åtgärderna innebär att sporthallar, idrottsanläggningar och fritidsgårdar stängs för alla, oavsett ålder, från och med i dag, 3 mars, till och med den 10 mars. För den som vill träna, individuellt, är det tillåtet utomhus vid exempelvis motionsspår och utomhusgym.

– Vi måste göra allt vi kan från kommunens sida för att smittspridningen i samhället ska minska, säger Anders Johansson (C), kommunstyrelsens ordförande, och Robert Rapakko (S), oppositionsråd, i ett gemensamt uttalande.

– I ett läge när en grundskola är stängd anser vi att det är rimligt att barn och unga begränsar sina kontakter även utanför skolan. Vi avråder också från andra fritidsaktiviteter i grupp. Vi uppmanar alla till extrem följsamhet till myndigheternas rekommendationer och stor försiktighet när man rör sig ute i samhället.