Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
KULTUR/NÖJE 2021-5-27 KL. 10:02

Nöje: En resa genom Mellohistorien med Danne och Mange – på utomhusscen

Av Fredrik Svensson

Nöje: En resa genom Mellohistorien med Danne och Mange – på utomhusscen
Foto: Pressfoto, Sniper Zeta

Med premiär den 7 juli, och ytterligare tre onsdagar, bjuder duon Daniel Alleved och Magnus Kviske på föreställningen Alla tiders Mello. Dessutom släppte de låten Sommarplåga i förra veckan.

NÖJE. Alla tiders Mello beskrivs av upphosvmännen som en resa genom Mellohistorien. Och då verkar de starta en bra bit innan 1956, åtminstone om en ser till deltagarlistan med artister som Vasa, Kristian Tyrann, Drottning Kristina och, ja, dem själva.

En del kan känna igen från tidigare föreställningar som de har satt upp på Kalmar läns museum och Kalmar slott, men åtminstone en låt är av lite mer modernt snitt: Sommarplåga. Den släpptes i veckan och är precis som titeln antyder ett försök till en riktig plåga.

Föreställningen spelas på Teatervallens utomhusscen under fyra onsdagseftermiddagar i juli. ”Vi hoppas självklart att restriktionerna är på väg bort så att vi kan spela och återigen möta vår publik”, skriver artisterna i ett pressutskick. Publiken ska även få vara med och rösta, precis som i Melodifestivalen.

Lyssna på Sommarplåga på Spotify: