Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
KULTUR/NÖJE 2021-6-2 KL. 08:04

Musik: Woodstock-hyllning i Gillberga stenbrott ställs in – förbereder för återkomst 2022

Av Fredrik Svensson

Musik: Woodstock-hyllning i Gillberga stenbrott ställs in – förbereder för återkomst 2022

Det blir ingen Woodstock - Gillberga Stenbrott i år heller. Under tisdagskvällen beslutade arrangörer och artister att ställa in.

MUSIK. Under hösten 2019 turnerade åtta svenska artister, bland andra Py Bäckman, Dan Hylander, Mikael Rickfors och Mats Ronander runt med en hyllning till Woodstock, som hölls 50 år tidigare.

Tanken var att den turnén skulle fortsätta, och den 12 juli 2020 besöka Öland och Gillberga stenbrott. Men så kom pandemin. Förhoppning väcktes dock om att kunna genomföra den i år istället. Men trots lättnader i restriktioner har beslut fattats om att återigen ställa in.

– Vi har försökt tänka brett, men på grund av att vi inte har några fasta platser utan egen
placering med egna stolar så är det svårt med de begränsningar som finns, säger Torbjörn Gustavsson, konsertansvarig, i ett pressutskick.

– Vi ställer alltså in denna konsert helt efter samråd mellan artisterna och oss på grund av att vi inte ser att vi kan genomföra detta på ett tryggt sätt för våra besökare eller vår ideella personal.

Arrangörerna meddelar att de som köpt biljetter ska få sina pengar tillbaka. De som köpt hos Ica Nära Källa uppmanas kontakta dem, de som handlat via Ticketmaster kommer inom kort att få ett mejl.

Men arrangörer och artister deppar inte ihop, och hoppas att publiken vill återvända nästa år.

– Vi har redan en plan att vi ska kunna genomföra denna konsert och flera under nästa sommar med dessa artister, med flera, men under lite andra former, säger Torbjörn Gustavsson.

– Vi avvaktar nu kommande restriktioner för vi har lite i bakfickan så följ oss för vi kan på mycket kort varsel komma med nya konsertevenemang i sommar när vi känner oss trygga gällande säkerheten och smittspridningen.