Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
KULTUR/NÖJE 2021-4-14 KL. 14:31

Monica Wilderoth ny teaterchef på Byteatern – "fortsätta göra modiga och kompetenta föreställningar"

Av Fredrik Svensson

Monica Wilderoth ny teaterchef på Byteatern –
Monica Wilderoth är ny konstnärlig chef på Byteatern. Foto: Byteatern Kalmar Länsteater, Fredrik Svensson

Ny konstnärlig teaterchef på Byteatern Kalmar Länsteater är klar, det blir Monica Wilderoth som efterträder Daniel Rylander. “Det känns så roligt! Superspännande, jag är väldigt förväntansfull”, säger hon i en kommentar.

KULTUR. Hon har arbetat med improvisationsteater, varit radiokåsör, startat prisbelönta Teater Terrier i Malmö och varit teaterchef i Borås. Monica Wilderoth har en gedigen erfarenhet av branschen, och nästa uppdrag blir alltså som konstnärlig teaterchef på Byteatern.

– Jag har hört gott om Byteatern Kalmar Länsteater. Att den har en fint fungerande organisation med en personal som arbetar med lust och engagemang. Och att ensemblen är grym, säger Monica Wilderoth i en kommentar på Byteaterns webbplats.

Hon efterträder Daniel Rylander, som lämnar för jobb i Dalarna. Linda Stenberg fortsätter som verkställande teaterchef.

– Jag ser fram emot att få arbeta med Monica, vi kompletterar varandra och kan fortsätta uppdraget med att göra Byteatern Kalmar Länsteater till hela länets teater med stort fokus på barn och unga, säger hon i en kommentar.

– Jag tänker att jag vill utveckla teaterns redan inslagna väg med att fortsätta göra modiga och kompetenta föreställningar, säger Monica Wilderoth.

– Jag vill förankra teatern än mer hos invånarna i hela länet och utveckla samarbeten. Det jag kan bidra med är uppriktighet och mod, och en lång bred erfarenhet inom teatern. Men till att börja med ska jag vänta med att ”ta tag” i saker. Jag vill lära känna personalen och lyssna på deras erfarenheter och kompetenser. Sedan får vi se, ett steg i taget.