Klik venligst
KULTUR/NÖJE 2021-3-1 KL. 07:55

Länet: Ny chans att få din låt spelad på radio – P4 Nästa drar igång igen

Av Fredrik Svensson

Länet: Ny chans att få din låt spelad på radio –  P4 Nästa drar igång igen
2020 års vinnare av P4 Nästa, Hilde & Erik med låten "Som det är". Paret tävlade för P4 Malmöhus och vann riksfinalen i Västerås. Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio

Under hela mars månad kan du skicka in ditt nyskrivna och nyinspelade tävlingsbidrag till P4 Kalmar. Som vanligt kommer låtarna som tar sig till final att spelas i riksradions sändningar.

KALMAR LÄN. Från och med i dag, den 1 mars, och till den 31 mars tar P4:s 25 lokala kanaler emot bidrag till musiktävlingen P4 Nästa. Låtar som lyssnarna sedan är med och röstar på.

– I P4 Nästa är musiken det centrala och musikskaparna lokala, säger Maths Broborg, projektledare för P4 Nästa, i ett pressutskick.

– Genom årets upplaga av tävlingen finns åter chansen för både nya och etablerade låtskrivare och artister att få sin musik regelbundet spelad och uppmärksammad i Sveriges
största radiokanal P4.

Länsfinalen 2020 vanns av Lisa Blixt, men hon blev inte ett av de åtta bidrag som gick till riksfinal. Det blev blanc Hilde Schotte och Erik Lundahl från Malmö med låten Som det är. Paret vann tävlingen, och har legat på P4:s spellistor sedan dess.

FAKTA/P4 Nästa
• P4 Nästa vänder sig till både nya och etablerade låtskrivare och artister från hela
Sverige.

• Under våren och sommaren sänder de 25 lokala P4-kanalerna sina lokala finaler av
P4 Nästa.

• I början av augusti väljer en jury ut åtta av de 25 lokala vinnarna som slutliga tävlande i riksfinalen. Den låt som vinner P4 Nästa spelas regelbundet i P4.
Källa: P4