Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
KULTUR/NÖJE 2021-5-5 KL. 09:02

Ingen Pettson och Findus på Skälby loge i sommar – "välkomna sommaren 2022"

Av Fredrik Svensson

Ingen Pettson och Findus på Skälby loge i sommar –
Penny Sjögren, Findus, och Martin Ibohm, Pettson, hälsar välkomna, men först nästa år. Foto: Allt på Scen AB

Smittspridning och restriktioner får arrangörerna av föreställningarna med Pettson och Findus på Skälby loge att återigen skjuta på produktionen. “Välkomna tillbaka sommaren 2022!”

TEATER. Under måndagen meddelade Martin Ibohm och de andra bakom de välbesökta föreställningarna av Pettson och Findus att det inte heller under 2021 blir några föreställningar.

“På grund av rådande smittspridning och gällande restriktioner har vi beslutat att flytta fram produktionen ytterligare en gång, till sommaren 2022”, skriver Ibohm i ett pressutskick.

Föreställningen som skulle spelats var Pettson tältar, som bygger på berättelsen av Sven Nordqvist. Premiär var satt till den 5 juli, och Martin Ibohm skulle spelat Gubben Pettson, Penny Sjögren skulle haft rollen som Katten Findus och Anders Brandel som Grannen Gustavsson. Ingemar Bernthsson, som i många år själv spelat Pettson, var ansvarig för manus, musik och regi.

Förhoppningen är dock att samtliga återkommer nästa år, för pressutskicket avslutas med:

“Gubben Pettson, Katten Findus och Grannen Gustavsson hälsar att de mår bra alla tre och att de längtar oerhört mycket efter att få ta emot alla barn och vuxna hemma på gården igen!
Välkomna tillbaka sommaren 2022!”