Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
KULTUR/NÖJE 2021-5-11 KL. 10:01

Diggiloo-turné på standby – hoppas spela i Borgholm i sommar

Av Karin Asmundsson

Diggiloo-turné på standby – hoppas spela i Borgholm i sommar
David Lindgren, Jessica Andersson, Mariette, Sara Dawn Finer, Sanne Salomonsen, Frida Öhrn, Theoz, Lisa Stadell och Kristina Lindgren står standby för en Diggiloo-turné. Foto: Anna-Lena Ahlström

Förra årets Diggiloo-turné ställdes in. Nu hoppas arrangören Patrik Krall på kommande sommar. “Vi arbetar med fyra olika scenarier.”

MUSIK. Patrik Krall hoppas på att restriktionerna kommer att lättas fram i sommar, och att många har hunnit bli vaccinerade.

– Det kanske handlar om en publik på 500 i ett första läge, och att det kan bli uppemot tvåtusen till tretusen senare. Det blir självklart med distansering och med differentierade ankomsttider.

I så fall blir det premiär i Malmö den 4 juli och Diggiloo kommer till Borgholm 21 juli. På scen står David Lindgren, Jessica Andersson och Mariette, som får sällskap av Sara Dawn Finer, Sanne Salomonsen, Frida Öhrn och Theoz samt Lisa Stadell och Kristina Lindgren.

– Alla står standby. Det hade inte fungerat ett normalt år.

Förra året var showen i princip färdigrepeterad när beslutet att ställa in togs.

– Scenografin är klar, ljuset är satt, vi är väl förberedda. Och vi vill verkligen inte kasta in handduken. Det är många arbetstillfällen som står på spel, och vi känner att vi är skyldiga publiken att hålla ut så länge vi kan, säger Patrik Krall.

Om Diggilooturnén rullar ut i sommar är det för 18:e året. Turnén går över hela landet, och avslutas i mitten av augusti i Eskilstuna.