Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
KULTUR/NÖJE 2021-5-3 KL. 10:28

Byteatern bjuder på bakverk – visar humoristisk dansföreställning digitalt och gratis

Av Fredrik Svensson

Byteatern bjuder på bakverk – visar humoristisk dansföreställning digitalt och gratis
Dansföreställningen Bakverk går att se fritt på byteatern.se fram till på söndag, 9 maj. Foto: Jennifer Drotz Ruhn/Byteatern

Under veckan, fram till söndag 9 maj, går det att se föreställningen Bakverk utan kostnad på Byteatern Kalmar Länsteaters webbplats. “Passar alla som någon gång varit tre år”.

KULTUR. Dansföreställningen Bakverk, där tre sockerbagare skapar bakverk med kavlar, dans och deg, skulle ha visats på Byteatern under våren. Men på grund av rådande rekommendationer och restriktioner ligger den nu ute för alla att se under veckan.

– Den är för barn från tre år och uppåt men passar alla som någon gång varit tre år, säger dansutvecklare Kristina Flygare i ett pressutskick.

Föreställningen, som är lite drygt 20 minuter, beskrivs som humoristisk “där dikt och dans möts bland prinsesstårtor och sockertoppar”. Den utgår från poeten Lina Ekdahls texter och sattes upp första gången 1999.

På webbplatsen finns det också en filmad dansverkstad, så att det som vill kan prova att dansa med några ur dansgruppen.

Föreställning och dansverkstad finns hos Byteatern.se fram till söndag, 9 maj.