Klik venligst
KULTUR/NÖJE 2021-2-28 KL. 19:12

Bernström bjuder på akvareller

Av Karin Asmundsson

Bernström bjuder på akvareller
Björn Bernström visar akvareller hos Galleri Persona i Kalmar, med start den 1 mars.

Som ung var han punkmusiker och fågelskådare i Hultsfred. Numera är Björn Bernström en av landets mest internationellt verksamma konstnärer, och den 12 mars öppnar utställningen Bernsdrömskt i Kalmar.

KALMAR. Björn Bernström är sedan många år bosatt i Stockholm. Han är född 1966 i Hultsfred och utbildad vid Ölands Skogsby. Han har haft ett 80-tal utställningar i och utanför Sverige.
Han är verksam som pedagog, och har hållit akvarellkurser över hela världen, Enligt den egna hemsidan har han undervisat tusentals elever inte bara i Sverige, Norge, Damark och Finland utan också i Australien, Kanada och USA.

Han målar mycket landskap, men också stadsmiljöer, hus och människor.
– Akvarellmåleri har de senare åren blivit mycket populärt, inte minst tack vare konstnären Lars Lerin. En annan mycket skicklig akvarellkonstnär är Björn Bernström från Hultsfred. Hans konst har väckt stor uppmärksamhet och har bland annat ställts ut på Liljevalchs i Stockholm. Det är en stor ära att han nu väljer att göra en separatutställning hos oss i Kalmar. Dessutom är det vår första utställning sedan i november på grund av pandemin. Intresset för och längtan efter att återigen få uppleva god konst är stort, säger Jonas Hellberg, gallerist på Persona galleri i ett pressmeddelande.
Bernström har deltagit i vårsalongen vid Liljevalchs på Djurgården i Stockholm, och i ett flera jurybedömda salonger i Korea, Kina och Ryssland.
Utställningen är öppen helger fram till 28 mars.