Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
KULTUR/NÖJE 2021-4-14 KL. 13:51

Avantgardet släpper ny musikvideo – samarbetar med Gatans Lag mot hemlöshet och missbruk

Av Fredrik Svensson

Avantgardet släpper ny musikvideo – samarbetar med Gatans Lag mot hemlöshet och missbruk
Från musikvideon med Avantgardet och Gatans Lag.

Tillsammans med Gatans Lag har Avantgardet spelat in en musikvideo som släpptes i veckan. “Det var en helt fantastisk kväll och något vi alla kommer minnas för resten av livet”, skriver bandet i ett inlägg på sociala medier.

MUSIK. Låten Framåt Habibi kommer från Avantgardets senaste skiva, Smile and wave, och videon är inspelad tillsammans med föreningen Gatans Lag i Göteborg.

– Om Gatans Lag inte funnits skulle risken vara stor att många isolerade sig och fastnade i socialt utanförskap och missbruk, säger Philip Jansohn, verksamhetsansvarig, i ett inlägg på lagets facebooksida..

– I Gatans Lag har alla spelare ett naturligt band till varandra, spelarna stöttar och inspirerar varandra till att bygga upp sina liv igen. Lika naturligt är bandet mellan Gatans Lag och Avantgardet. Rasmus Arvidsons självupplevda berättelser påminner om vad vi i Gatans Lag kämpar med och bandets beats får oss att orka ta oss framåt tillsammans.

Gatans Lag är en förening som vänder sig till personer som lever eller har levt i hemlöshet, missbruk, kriminalitet eller annat socialt utanförskap. Visionen är att besegra allt det med hjälp av fotboll.

Avantgardet uppmanar till sprida musikvideon och uppmärksamma föreningens arbete.

“Alla spelarna har en bakgrund av att slåss mot allt det där och de hävdar själva att om föreningen inte funnits skulle risken vara stor att de återigen fastnade i socialt utanförskap och missbruk”, skriver bandet.

Under kvällen som musikvideon spelades in fick bandet “träffa alla fina människor, både spelare och ledare, som på ett unikt sätt bidrar till den viktiga gemenskapen och tillhörigheten som personer som levt i ett utanförskap så väl behöver!”

Bandet är också övertygade om att det bara var den första av många kvällar, dagar och projekt som de får dela med Gatans Lag, som de nu är ambassadörer för.

Den nya musikvideon: