Utgångspris: 3 700 000 kr

Beskrivning av Villa Ivar Widéns väg 1

  • Antal rum: 4
  • Storlek: 107 m²
  • Byggår: 1900

* VISNING SÖN 26 MAJ * Med underbar utsikt över sjön Lilla Bellen öppnar detta välskötta och charmiga hem upp för ett trivsamt boende. Bedårande sekelskifteshus i 2 plan varsamt renoverat där mycket av det gamla och genuina finns bevarat. Här finns tidsenliga detaljer med tjärad timmerfasad, genuin vedspis, kakelugnar, trägolv och spegeldörrar m.m. Nyrenoverat kök med burspråk och rymlig altan i direkt anslutning på sjösidan vilket gör det möjligt att njuta alla årstider. Två sällskapsrum i nedre plan som båda inrymmer varsin vacker kakelugn i fullhöjd, på samma våning även hall samt toalett. En trappa upp finner man ett rymligt sovrum med eldstad, kontor, badrum med dusch samt hall med kattvind. Tack vare möjligheten att nyttja kakelugnarna förutom effektiv elpanna med vattenburen värme är driftskostnaden låg relativ boytan.

Tomten erbjuder fina gräsytor för både lek och avkoppling men ger även möjligheter för den som önskar planteringar, växter och/eller odlingar av olika slag. Fastigheten inrymmer även på egen tomt ett renoverat rymligt garage/maskinhall med vindsutrymme och vedförråd, samt den inredda sjöboden med altan endast några meter från vattnet förstärker bilden av ett trivsamt boende i omtyckta Bellö.

Fastigheten inramas på långsidorna av genuin gärdesgård och gränsande till fin björk och lövskog samt välskött camping med badplats. Med sin placering på Småländska höglandet och i ”Astrid Lindgren-land” med sin omväxlande natur rik på sjösystem och skogar erbjuds utmärkta möjligheter till både rekreation som aktivitet med bad och fiske, vandring, rid- och cykelvägar, bär och svampplockning m.m. Fastigheten ligger även strategiskt bra med närhet till centralorter såsom Eksjö, Vetlanda och Vimmerby.

Välkommen till en egen oas och barnvänlig idyll som söker ny ägare för ett härligt boende året om.

* Visning/Besichtigung/Showing – Bert Torstensson tel. 0046(0)703-105 899 *

Karta för Ivar Widéns väg 1

https://www.hemnet.se/bostad/villa-4rum-smaland-eksjo-kommun-ivar-widens-vag-1-21318651

Avstånd till vatten: 50

  • Eksjö kommun
  • Jönköpings län
  • Postkod: 57598