Utgångspris: 1 350 000 kr

Beskrivning av Villa Fiskesjö 129

  • Antal rum: 5
  • Storlek: 110 m²
  • Byggår: 1929

Charmigt hus i naturen i mycket fint välvårdat skick. Här bor man vackert intill en liten insjö. Så gott som allt renoverats sedan slutet av 90-talet. En komplett åretruntbostad för den lilla familjen eller fritidshus för den som uppskattar lugnet på landet men ändå vill ha närhet till affärer etc.

Man kommer in i huset via den vackra dubbla pardörren. I entrén möts man av den rustika teglade murstocken som trappen upp till ovanvåningen stödjer sig emot. Till vänster har vi ett vardagsrum med fint ljusinsläpp från två håll. Här finns den ståtliga öppnaspisen med insats. Vidare kommer man till köket som vetter mot baksidan. Här finns vedspisen med bakugnen bevarad. Vidare från köket tar man sig till det rymliga matrummet som även fungerar som entré. Även detta med utsikt över baksidan mot sjön. Utanför detta ligger soldäcket med en vedeldad badtunna och altanen med tak.
Tillbaka till entrén, till höger ligger det ett rum som har delats av till förmån till husets badrum och som i övrigt fungerar som kontor/förvaring. Här finns husets kakelugn bevarad. På ovanvåningen finns en liten hall där en liten wc är placerad. Balkongen ut över trädgården och vattnet för en fin avkoppling. Ett allrum och sovrum öppet till nock med synliga balkar. Mellan allrummet och sovrummet finns ett mellanrum/hall som idag används som ett litet bibliotek där man kan avnjuta en bok framför eldstaden som är placerad här.
På tomten finns ett relativt nybyggt litet hus som innehåller ett mysigt vilorum och en vedeldad bastu. Här finns ett sovloft och utifrån når man ett hederligt utedass.
Till denna pärla igår även en ladugård inredd för garage, carport, förråd/förvaring etc…

Detta är ett mycket charmigt ställe som bör upplevas på plats. Välkommen på visning.

Karta för Fiskesjö 129

https://www.hemnet.se/bostad/villa-5rum-eriksmala-emmaboda-kommun-fiskesjo-129-21328015

Avstånd till vatten: 3000

  • Emmaboda kommun
  • Kalmar län
  • Postkod: