Utgångspris: 4 975 000 kr

Beskrivning av Villa Fabriksvägen 1

  • Antal rum: 7
  • Storlek: 272 m²
  • Byggår: 1900

Nu kan vi stolt presentera något utöver det vanliga – I havsamhället Figeholm med Sör-ån alldeles intill ligger denna vackra fastighet anno 1760 – Välkomna till Fabriksvägen 1!

Tänk er en varm sommardag, ta båten direkt vid fastigheten från ån som rinner ut i småbåtshamnen i Figeholmsviken och dess underbara skärgård. Hemma vid bostaden umgås man på den generösa umgängesytan och badar i poolen på sommaren och i spabadet såväl på sommaren som på vintern. Den stora lummiga tomten tillåter många umgängesmiljöer, här kan man exempelvis fiska från den gamla och vackra stenbron. Fastigheten har många olika fruktträd med stora odlingsbara möjligheter. En riktig idyll! I källaren finns det en pub som svalkar på sommaren om man vill fly undan från solen en stund och njuta av en kall dryck!

Att kliva in i bostaden är en fröjd för ögat – man blir varm i både kropp och själ. Här finns en tydlig genomgående röd tråd. De tidsenliga spröjsade fönsterna, fina trägolv i original samt alla vackra kakelugnar och öppna spisar som pryder rummen och detta är bara några få saker nämnda. Under åren 2010-2014 gjordes en stor renovering där fastigheten moderniserades i tidstypisk anda, då rustades även samtliga kakelugnar upp.
Låt oss prata lite om husets planlösning som är väl genomtänkt. På entréplanet ligger alla sociala ytor där man gärna umgås i större sällskap och har härliga tillställningar. Här hittas även den helt ljuvliga punchverandan som med sina vackra dubbeldörrar öppnar upp till fastighetens baksida med sitt stora trädäck med pool och spabad. I bostadens kök kan man välja om man vill bjuda gästerna på pizza från vedspisen med tillhörande bakugn eller någon annan mat gjord på den extra stora gasolspisen – Här finns alla möjligheter! På övervåningen möter man den mer rogivande delen med många sovrum, samtliga med ljuvliga och värmande kakelugnar.

Till fastigheten hör även ett gårdshus om ca 70 kvm. Här finns värmesystemet som ansluter till huvudbyggnaden via en kulvert. Värmekällorna som finns är en luft/vatten värmepump från -20, en pellets och vedpanna med el-patron från 2015. Ackumulatortankar finns om ca 3 Kbm. I gårdshusets mittendel finns ett generöst förvaringsutrymme i två plan. Den yttre delen är i nuläget inrett som loppis men passar även för olika typer av försäljning som gårdscafé , snickarbod eller förvaring.

Här har ni bostaden som har precis allt och lite till. Många historier som kan berättas, bland annat att Ivar Kruger vistades i fastigheten på 1920-talet då Figeholms bruk tillverkade tändstickor. Nu har ni möjlighet att skapa flera historier och minnen!

På andra sidan vägen finns ett stort nybyggt stall med tillhörande mark där den hästintresserade har möjlighet att hyra en plats eller alternativt köpa en andel om man har intresse av det.
I Figeholm finns inom gångavstånd alla bekvämligheter som affär, restaurang, skola och barnomsorg. Längs med kustremsan finns en fin strandpromenad och till havs finns det många kobbar och skär att uppleva i Misterhults skärgård!

Karta för Fabriksvägen 1

https://www.hemnet.se/bostad/villa-7rum-figeholm-oskarshamns-kommun-fabriksvagen-1-21105396

Avstånd till vatten: 200

  • Oskarshamns kommun
  • Kalmar län
  • Postkod: 57275