Utgångspris: 2 975 000 kr

Beskrivning av Tomt Enerum träsgate 116

  • Antal rum:
  • Storlek:
  • Byggår:

På en västra sidan om norra Öland ca 3 kilometer söder om Byxelkrok ligger Enerum beläget. Här finns ett av norra Ölands minsta småalvar som karaktäriseras av ett mycket tunt jordtäcke med grusalvar och torra gräsmarker. Området berikas av en fantastisk vegetation och växtlighet med bland annat fårsvingel, brudbröd och vildlin. Dock kanske mest känt för sin rika förekomst av Silapsrot – en av de mer sällsynta orkidéerna på Öland.

Vägen löper i slingrande lopp utmed kustbandet mellan Hagskog och Byxelkrok som varieras av alvarmarker och lövskog. Här passerar vi också Toknäs på vägen norrut som historiskt varit en av Ölands viktigaste hamnar. Här finns såväl en fantastisk natur som närhet till 12-håls golfbana och Byxelkroks hamn med trevliga restauranger, fiskrökeri, bageri och butiker i de små sjöbodarna utmed vattnet.

Nu finns möjlighet att förvärva denna synnerligen attraktiva tomt om 1113 kvm på första raden utmed Hagskogsvägen. Här erbjuds en underbar utsikt över sundet och Blå jungfruns magnifika siluett. Ett strandnära läge med en lång stenstrand som löper utmed kustbandet. Tomten är friköpt och strandskyddsdispens är beviljad.

VA och el är framdraget till tomtgräns så en anslutningsavgift tillkommer. Anslutningsavgift för kommunalt avlopp är betald.

Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Karta för Enerum träsgate 116

https://www.hemnet.se/bostad/tomt-byxelkrok-borgholms-kommun-enerum-trasgate-116-21301860

Avstånd till vatten: 150

  • Borgholms kommun
  • Kalmar län
  • Postkod: 38775