Utgångspris: 2 795 000 kr

Beskrivning av Villa Ekhult Hästhagen

  • Antal rum: 5
  • Storlek: 240 m²
  • Byggår: 1972

Välkommen till Ekhult Hästhagen. Ett helt makalöst ställe vid Ekhultasjön 9 km utanför Gnosjö samhälle.
Här har vi fått förmånen att förmedla ett riktigt drömställe. Vem skulle inte vilja bo på landet, vid en sjö där man kan gå ner och ta morgondoppet vid egna bryggan, eller ta båten ut och fixa några abborrar till middagen. Här investerar man verkligen i livskvalitet. Fastigheter av den här digniteten kommer sällan ut på öppna marknaden utan stannar oftast i familjen. Så ta chansen och kom och titta på något som slår det mesta. Dessutom beläget inom bekvämt avstånd från både Gnosjö, Värnamo, Anderstorp och Gislaved.
Huset som mäter hela 240 kvadratmeter erbjuder generösa ytor i en öppen planlösning. Ursprungligen byggt som en sommarstuga 1971 och tillbyggt med vinkel i souterräng för permanentboende 1992. Huset har bebotts av de ursprungliga ägarna och har aldrig tidigare varit ute på marknaden. Då ägarna med tiden blivit äldre har visst underhåll eftersatts de senaste åren.
Både det ursprungliga huset och tillbyggnaden är ritade av arkitekt Patric Frendeson.
Från huvudentrén kommer man vidare in i ett större öppet rum innehållande kök och utrymmen för matsalsdel och umgänge. Öppen spis från Handöl och utgång till altanen som löper längs hela husets längd. Stora fönsterpartier ger en magiskt fin vy ner mot sjön.
Från denna del kommer man vidare ut i en uterumsdel med groventré och utrymmen för förvaring. Förrådsrum med varmvattenberedare och hydrofor samt ett duschrum med bastu med fönster mot sjön.
Från huvudentrén åt andra hållet finns en mindre toalett med tvättstuga samt ett större och två mindre sovrum. Korridoren leder vidare in i den tillbyggda vinkeldelen med ett mycket stort öppet rum (80 m2) med modern kalkelugn (Cronspisen) och stora fönsterytor med vy mot sjön.. I denna del finns dessutom ett större badrum med WC/dusch samt walk-in closet och master bedroom.
Genom en spiraltrappa kommer man ner till biljardrummet med klinkergolv och utgång till en stensatt uteplats. Här finns också förrådsutrymme, skafferi och separat utgång till trädgården. Med separat ingång utifrån finns även ett förrådsutrymme för trädgårdsredskap mm.
Carport/garage (ouppvärmt) med elektrisk port på 55 m2 ligger vid infarten, här finns även en större grusplan som tillåter parkering för ett flertal bilar.
Ytterligare en byggnad i form av ett båthus finns nere vid sjön med elektrisk vinsch för smidig upptagning och förvaring av båt.

Karta för Ekhult Hästhagen

https://www.hemnet.se/bostad/villa-5rum-asenhoga-gnosjo-kommun-ekhult-hasthagen-21328052

Avstånd till vatten: 50

  • Gnosjö kommun
  • Jönköpings län
  • Postkod: 33593